Hoe ziet de basistaart eruit

 

De taart wordt gemaakt van een luchtige biscuit. Deze kunt u vergelijken met de slagroomtaart van de bakker. U kunt kiezen uit gewone biscuit of chocolade biscuit.

Deze wordt in 3 lagen gesneden. In de basistaart komen dus standaard 2 lagen vulling.

Eerst een laagje jam, net als op de boterham, en daarop de gekozen vulling. Dit zelfde geldt voor de tweede laag. De taart wordt glad gemaakt met 1:1 botercreme en afgewerkt met marsepein, fondant of marsefond.

Marsefond is half marsepein en half fondant. Hier door is het minder zoet dan fondant en het verzacht de smaak van marsepein.Bovenop de bekleding komt dan de versiering. Dit kan bijvoorbeeld een plat plaatje zijn of een boetseersel of een foto.

Het maken van een taart begint bij het idee en het bestellen van de ingrediënten. Daarna komt de voorbereiding en dan de taart zelf. In verband met het bestellen van de ingrediënten duurt het één tot anderhalve week voor de taart geheel af is. Bij grote taarten of veel versiering kan dit natuurlijk langer zijn.